top of page
Desert

מאמרים

מאמרים >  פוסט

האם צריכת אלכוהול יכולה להפריע להורמונים שלנו?




שתיית כוס יין פה ושם היא עניין תרבותי. גם לי מתחשק לי לשתות מדי פעם כוס יין וכשנפגוש חברים זה בטוח יכלול משקה או שניים. אנו יודעות שיותר מדי אלכוהול לא באמת טוב לבריאות שלנו.

אנו גם יודעות שכשאנו בהריון עלינו להתרחק משתייה מכיוון שהיא עלולה להשפיע על העובר שלנו אך מה אנו יודעות על צריכת אלכוהול בזמן שאנו רוצות להרות? מה אנחנו יודעות על השפעת האלכוהול על המחזור וההורמונים שלנו?

כמנחה למודעות לפוריות ואישה, אני צריכה לחנך את עצמי בנושאים אלו כדי להיות מסוגלת להעביר את המידע הלאה. אז התחלתי לחפש מידע על הנושא המעניין הזה ונחשו מה? לא נעשה מחקר על הנושאים האלה באופן ישיר, אבל מצאתי מחקרים רבים אחרים שיכולים לעזור מאוד להבין לפחות חלק מהדברים.

ראשית, התחלתי בבדיקת מהי ההשפעה של אלכוהול על ההורמונים הנשיים והתסמונת הקדם-וסתית. גיליתי שצריכת אלכוהול מעלה את הסיכון לסרטן השד. על פי מחקר אחד, מצאו שצריכה של בין 10-15 גרם ליום, כאשר 250 מ"ל של יין אדום עם 12.5% ​​נפח מכיל כ-14-16 גרם אלכוהול, קשורה לסיכון מוגבר. בנוסף, עדויות אם כי פחות נרחבות מראות כי אינדיקטורים מוקדמים אפשריים לסיכון, כגון מחלת שד שפירה וצפיפות חזה מוגברת קשורים לצריכת אלכוהול.

מחקר אחד שמצאתי מדבר על מה שיכול להיות הקשר הוא שחשיפה ממושכת לאסטרוגנים קשורה לשכיחות המוגברת של סרטן השד. אסטרוגן עלול לגרום לסרטן השד באמצעות השפעה גנוטוקסית. בנשים בוגרות לפני גיל המעבר, צריכת אלכוהול נקשרה עם רמות גבוהות יותר של אסטרדיול ואסטרון.

במחקר אחר, הם לקחו 34 נשים לפני גיל המעבר בגילאי 21 – 40 שנים עם היסטוריה של מחזורים קבועים ושצרכו 30 גרם אלכוהול ביום, כ-2 כוסות יין ביום במשך 3 מחזורים ולכולן הייתה אותה תזונה כמו קבוצת הביקורת ללא צריכת אלכוהול. מהמחקר עולה כי חלה עלייה בסך האסטרוגן בקבוצה שצרכה אלכוהול.

מחקר גדול נוסף מראה את המתאם בין 10 גרם אלכוהול ביום לבין אסטרוגנים מוגברים ואת הקשר בין זה לבין סרטן השד ומצבים אחרים הקשורים לאסטרוגן. כבר אפשר לשים לב לקשר.

זו כבר אינדיקציה טובה לאופן שבו אלכוהול יכול להוציא את ההורמונים שלנו מאיזון.

אם ניקח את זה צעד אחד קדימה, ישנם מחקרים המראים שצריכת אלכוהול ובנוסף, מחזור שהתקצר דווח על ידי נשים לפני גיל המעבר עם צריכת אלכוהול מתונה בהשוואה לאלו שאינן שותות, מה שמצביע על חשיפה מוגברת לאסטרוגנים אנדוגניים. ככל הנראה, בעוד שהכבד הוא האיבר העיקרי לחילוף חומרים, לרקמת שד אנושית רגילה יש את היכולת לבצע חילוף חומרים של אתנול בריכוזים נמוכים, אבל פה כבר מדברים על כמות גבוהה יותר שיתכן שמשפיע על הרקמות.

היבט נוסף הוא שזה יכול לגרום לעלייה חריפה של רמות הטסטוסטרון לפני גיל המעבר, מה שעלול לגרום לשיער פנים, אקנה ותסמינים אחרים. ניתן להסביר זאת על ידי השינוי בחילוף החומרים בכבד, השלכה נוספת על ההורמונים שלנו.

לבסוף, חשוב להבין את ההשפעה שיש לאלכוהול על הכבד. הכבד אוסף את הרעלים, הן אלו המיוצרים על ידי הגוף והן אלו מבחוץ; מסדיר את חילוף החומרים בשומן; מאחסן ומייצר ויטמינים; מסדיר ומייצר כולסטרול ושומנים; מסנתז חלבונים; שומר על מאזן המים והמלחים בגוף; מפריש מרה לעיכול שומן; אוגר אנרגיה בצורה של גליקוגן המסייע לווסת את חילוף החומרים הכללי בגוף; הופך את האמוניה הרעילה ביותר המיוצרת על ידי פעילות גופנית ועל ידי חילוף החומרים של חלבונים אשר מסולקת בשתן ומפרקת אלכוהול. הכבד אוגר אנרגיה וחומרי מזון ומייצר חלבונים ואנזימים הדרושים לבריאות מיטבית. הוא מגן על הגוף מפני מחלות ומסלק רעלים כמו אלכוהול על ידי חילוף החומרים שלו לפחמן דו חמצני ומים, אבל התהליך הזה לוקח הרבה אנרגיה והוא יכול להפסיק לעשות את העבודה שלו אם יש יותר מדי. עבודה נוספת שיש לה היא לעזור בחילוף החומרים של אסטרוגן אבל אם כבר יש לנו יותר מדי אסטרוגן ויותר מדי לעשות, אנחנו עלולות להגיע למצב שהכבד כבר לא יכול יותר, ואנו נחוש חוסר איזון הורמונלי עצום ומחקרים מראים שנשים נוטות יותר למחלות כבד כתוצאה מאלכוהול מאשר גברים.

אנחנו גם צריכים לזכור שצריכה יומית של אלכוהול מגבירה את הפרשת האינסולין וזה יכול להוביל לבעיות בריאותיות נוספות שלא אכנס אליהן כאן.

כל גוף שונה ויש לו היסטוריה גנטית שונה עם רגישויות שונות ואי אפשר לדעת כמה זה יותר מדי. אם את רוצה להרות או אפילו רק לשמור על אורח חיים בריא, פשוט שימי לב לדברים האלה.

bottom of page