
במשך עשרות שנים לימדו אותנו שעל מנת ל"תפעל" את הפוריות שלנו אנו צריכות לדבר עם רופא הנשים.
גרמו לנו להאמין שאם אנחנו רוצות למנוע הריון או להשיג הריון, עלינו להתייעץ עם מישהו מחוץ לנו, באופן אידיאלי עם רופא.
כבר מהרגע שנערה מקבלת את הווסת הראשונה, אומרים לה שהיא צריכה ללכת לרופא לבדוק שהכל בסדר. אבל בעצם הכל בסדר, היא קיבלה את הווסת כמו שאמורה.
אנו מפנימות שכל הנושא הזה, הוא עניין רפואי.
ואז, כשנערה רוצה להתחיל לקיים יחסי מין (דגש על פין בתוך נרתיק), היא צריכה ללכת לרופא נשים שיתן לה גלולות. זה תמיד גלולות. זה תמיד הורמונים שמשתיקים את המערכת ההורמונלית כולה.
שוב...זה עניין רפואי.
במקום ללמד אותה על המחזור שלה, על מה היתרונות שלו, למה הוא כ"כ חשוב, איך היא יכולה לזהות שהיא פורייה, ועוד המון מידע שכל ילדה, נערה, אישה צריכה לדעת, אומרים לה שהיא צריכה רופא (או רופאה), שלמישהו אחר יש יותר ידע על הגוף שלה, מלה.
החוט המקשר פה היא שאנו לא יכולות לסמוך על עצמנו, לא יכולות לעקוב אחרי הפוריות שלנו, והכל מתנהל מתוך פחד. הפחד הכי גדול שמכניסים לנו, הוא הפחד מהיריון.
לא מלמדים אותנו להיות סקרניות לגבי הגוף שלנו, לא מלמדים אותנו מה ההשלכות שעלולות להיות לגלולות על הגוף שלנו, ועל ההתנהלות שלנו, ובעיקר, החשיבות של המחזור שלנו לבריאות הכללית שלנו.
הגוף שלנו מדהים ונותן לנו 3 סימני פוריות ועל ידי לימוד מה הם, איך לזהות אותם ולעקוב אחריהם, אנו יכולות לדעת הרבה דברים על הגוף שלנו. אנו יכולות ללמוד מתי התקופה הפוריה שלנו מתחילה ומתי היא מסתיימת, אנחנו יכולות ללמוד איך ההורמונים שלנו עובדים, האם אנו מבייצות? אנחנו יכולות ללמוד אם יש חוסר איזון והדבר הכי חשוב לדעתי הוא שנדע איך הגוף שלנו עובד, ללמוד לתקשר איתו ולקבל החלטות טובות יותר עבור עצמנו.
שלושת סימני הפוריות שהגוף שלנו נותן לנו הם נוזלי צוואר הרחם, טמפרטורת חום השחר ומיקום צוואר הרחם. אלו הסימנים שאחריהם אנו עוקבות כשאנו עובדות עם שיטות מבוססות מודעות לפוריות*, ספציפית שיטות שנקראות "סימפטו-ת'רמל".
אני מוסיפה לזה גם עוד חוק חישובי אחד שמתבסס על ההיא-סטוריה שלך על מנת להגביר את יעילות השיטה, וזו נקראית סימפטו-ת'רמל דאבל צ'ק (שתי בדיקות).
מעקב אחרי הסימנים הללו נותנת לך מידע אמין בכל יום האם את פוריה או לא.
נשים שיש להן תסמונת שחלות פוליציסטיות, או מחזורים ארוכים יכולה לעקוב אחרי סימנים אלו ולדעת האם פוריה ואיך להתנהל בהתאם למטרות שלנו.
אם זה כדי להימנע מהריון, בני הזוג צריכים לדון מה הכוונות שלהם (ולוודא שאכן הכוונות תואמות), מה הם מתכוונים לעשות במהלך הימים הפוריים שאז (ורק אז) יש סיכוי להכנס להיריון (מדובר בבין 6 ל-9 ימים בכל מחזור), או אם המטרה היא להשיג הריון, על ידי ידיעה מתי מתחילה התקופה הפוריות, בני הזוג יכולים למקסם את זמן הפוריות.
על מנת שנוכל להשתמש במודעות לפוריות כאמצעי מניעה, ישנה מערכת כללים של השיטה (לכל שיטה מערכת כללים מעט שונה) שיש לפעול לפיה וכאשר משתמשות בה נכון, שיעור היעילות של שיטה זו הוא 98.2% בשימוש טיפוסי.

מילה על שיעור היעילות: כאשר אנו מדברות על שיעור היעילות של אמצעי מניעה, יש שני נתונים חשובים; אחד בשימוש מושלם שהוא בדרך כלל גבוה יותר והמשמעות היא שב-100% מהזמן את משתמשת בו 100% נכון. מה שאנו נרצה לראות את הנתון של שימוש טיפוסי, כתוצאה מטעויות אנוש. לדוגמה, הגלולה היא 99.7% ובשימוש טיפוסי רק 91%!
איך הגוף שלנו עובד ולמה השיטה זו עובדת?
במהלך החלק הראשון של המחזור שלנו, השחלות שלנו מייצרות אסטרוגן ובהשפעת האסטרוגן, רירית הרחם מתחילה לצמוח שוב לאחר שנשרה במהלך הווסת שלנו. צוואר הרחם שלנו מתחיל לייצר נוזל שמתריע שעכשיו אנו פוריות. נוזלי צוואר הרחם הללו, הם סוג של קסם, בלעדיהם הפרייה לא יכולה להתקיים ויש להם כמה תכונות סופר יחודיות. בחלק הזה של המחזור, ביצית בשחלה מגיעה לבשלות בתקווה לביוץ.
ברגע שאנו מבייצות, השחלה שלנו שממנה פרצה הביצית תתחיל לייצר פרוגסטרון אשר חוסמת אפשרות לביוץ נוסף להתרחש במחזור זה וגורם לשינויים שונים בגופנו.

יתר על כן, לפני שאנו מייצרות אסטרוגן, הנרתיק שלנו חומצי, צוואר הרחם נמוך וסגור ולכן האזור כולו פועל כקוטל זרע מכיוון שזרע אינו יכול לחיות בסביבה חומצית. ברגע שיש לנו אסטרוגן ומתחילות לייצר נוזל צוואר הרחם, הנרתיק שלנו כבר לא חומצי, צוואר הרחם נפתח והביוץ מתרחש כלומר הפריה אפשרית. אורך החיים של הביצית הוא 12-24 שעות וברגע שהיא פורצת מהזקיק, הפרוגסטרון משתלט, צוואר הרחם נסגר, חוזר למטה, נרתיק חומצית ואין מצב לבייץ פעם נוספת במחזור הזה.
לפני מספר שנים המחזור שלנו הוכר כסימן החיוני החמישי שלנו. לכל בני האדם יש 4 סימנים חיוניים הכוללים לחץ דם, קצב לב, קצב נשימה וטמפרטורת גוף שהם אינדיקטורים לבריאות תקינה. לנשים יש סימן חיוני נוסף והוא המחזור שלנו. הוא נותן לנו אינדיקציה טובה לגבי הבריאות הכללית שלנו בכל מחזור, שכן כל המערכות האנדוקריניות שלנו פועלות יחד בהרמוניה. אם יש בעיה כלשהי באחת מהמערכות הללו, נוכל לראות אותה במעקב שלנו ולטפל בה או ללכת לרופאה על מנת שתעזור לנו לטפל בנו טוב יותר.
לביוץ ולהורמונים הטבעיים שלנו יש יתרונות בריאותיים רבים ואפשור לגוף שלנו לעבור מחזורים טבעיים היא הדרך היחידה עבור הגוף שלנו לייצר את ההורמונים הטבעיים שלנו וליהנות מהיתרונות של ההורמונים הללו.
הם תורמים לבריאות הלב, בריאות העצם, המוח, החשק המיני, סיכוך הנרתיק שלנו, עיכול ועוד.
פוסט על חשיבות הביוץ נמצא פה.
אם אינך מבייצות מסיבה כלשהי, יש לבדוק למה.
אם אנחנו משתמשות בהורמונים מלאכותיים, הם מגיעים עם תופעות לוואי רבות שאולי לא תרגישו אבל הן קורות בגוף שלך ושוב, ואת אינך נהנית מהיתרונות שההורמונים הטבעיים שלך עושים לגוף שלך וייתכן שמאגרי המינראלים והוויטמינים שלך יהיו מדוללים.
*אני מכירה בעובדה שעבור נשים מסויימות ייתכן והדבר הכי נכון הוא הגלולה (או אמצעי הורמונלי אחר), אך אני מציעה לבחור בו ממקום מושכל, לקרוא על היתרונות והחסרונות לפני תחילת השימוש.
במשך שנים רבות היינו מורחקות מזכותנו המולדת כדי לדעת כיצד הגוף שלנו פועל. הרבה פעמים, כשאנו יודעות איך הגוף עובד, סימפטומים רבים שהיו לנו נעלמים פתאום, כשלומדות לכבד, ולעבוד עם הגוף שלנו ולא נגדו.
כל אחת יכולה ללמוד את זה, להבין את הגוף, להכיר את הגוף שלה ולקבל החלטות מושכלות יותר על הבחירות שלה. מציעה לקרוא על הקורסים מודעות לפוריות שלי.